English

Montico startar skräddarsydd CNC-utbildning för Willo AB

Willo AB i Växjö har behov av kvalitetsmedvetna och noggranna CNC-operatörer. För att hitta rätt kompetens har de inlett ett samarbete med Montico som nu startar en CNC-utbildning anpassad efter Willos behov.

Willo AB är ett högteknologiskt, expansivt företag som är ledande inom produktion av små detaljer med kritisk funktion. Kunderna finns inom en rad branscher, däribland medicinteknik, kärnkraft och traditionell industri.

  • Vi har spetskompetens inom skärande bearbetning och levererar till branscher med snäva toleranser och höga kvalitetskrav. Det ställer också höga krav på våra medarbetare, och just CNC-operatörer upplever vi är särskilt svårt att hitta. Vi är därför väldigt nöjda med att ha inlett ett samarbete med Montico som skräddarsyr en CNC-utbildning åt oss. Det kommer underlätta vår rekrytering, säger Pernilla Rosander, HR-chef på Willo. Nu hoppas vi på många sökanden, hos oss får man ett utmanande och spännande jobb där man kan växa inom organisationen.

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och anordnas på Monticos skola i Växjö med start hösten 2022. Arbetsplatspraktiken kommer att genomföras på Willo där man får prova på yrket som CNC-operatör i verkligheten och lära sig mer om Willos verksamhet.

  • Vi är glada att kunna hjälpa Willos att hitta rätt kompetens genom den här utbildningen som är anpassad efter just deras behov. Vår gemensamma förhoppning är att det ska locka fler att vilja arbeta inom industrin och att utbilda sig inom CNC, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare inom vuxenutbildning på Montico.

För mer information kontakta:

Pernilla Rosander, HR-chef Willo

0470-70 14 20

Marcus Sjöqvist, Affärsutvecklare Montico

0470-78 81 82