English

Willo söker Inköpschef

Willo AB är ett högteknologiskt expansivt företag med fokus på skärande bearbetning. Willo AB grundandes i Växjö år 1956 och har idag utvecklats till ett ledande företag inom produktion av små produkter med kritisk funktion. Försäljningen sker inom de fyra marknadssegmenten Industry, Energy, Medtech och Moldtech . Vi är idag drygt 120 anställda och har en omsättning på ca 200 MSEK.

Läs gärna mer om oss på www.willo.se.

Willo söker Inköpschef

Söker du efter spännande utmaningar och vill arbeta både strategiskt och operativt med inköpsfrågor? Vill Du vara med och fortsätta utvecklingen av företagets inköpsarbete och därmed vara en viktig del i Willos utveckling?
Då är den här rollen något för dig!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Inköpschef ansvarar du för att ständigt utveckla och förbättra varuflödet från produktion till leverantör samt att vidareutveckla det strategiska inköpsarbetet. Du kommer att vara en viktig del i utvecklingsarbetet för att Willo ska bli helhetsleverantör av små komplexa produkter med kritisk funktion.

Med hjälp av såväl interna som externa kontakter blir din främsta uppgift att optimera företagets processer och rutiner inom inköp. Det innebär att du delar din tid mellan att kontakta och besöka leverantörer, samtidigt som du analyserar och styr varuflödet baserat på upprättade målsättningar. Du kommer att ingå i Willos ledningsgrupp och rapportera direkt till VD.

 

Vidare har du ansvar för:

  • Initiera, driva och implementera interna inköpsprojekt, t.ex. lageroptimering eller kostnads-besparingsprojekt
  • Delta i implementeringsprojekt av nya kundprojekt
  • Utveckla företagets kontakter med nya och befintliga leverantörer och kunder
  • Företagets transporter
  • Analys, uppföljning och åtgärder inom inköpsfunktionen.
  • Upphandling och omförhandling av samarbetsavtal med varu- och tjänsteleverantörer
  • Kvalitetssäkring och reklamationshantering inom funktionen

Vi söker dig

En akademisk utbildning eller motsvarande anses meriterande men för denna tjänst väger tidigare erfarenhet tyngre. Du har god förståelse för teknik och tillverkningsprocesser samt är en påläst och trygg förhandlare. Vi förutsätter att du har flytande språkkunskaper i svenska och engelska.

 

Viktiga personliga egenskaper

För att trivas hos oss är du en prestigelös person som är van att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du bör vara strukturerad, mål-och resultatinriktad samt ha förmåga att skapa och implementera förbättringar. Vidare gör din analytiska förmåga att du är lyhörd för marknaden och fattar därefter självständiga beslut. Att bibehålla och utveckla goda relationer såväl internt som externt är en viktig del i denna tjänst varför din sociala kompetens ska vara ett utmärkande drag hos dig. I övrigt är du nyfiken, engagerad och drivs av utmanande arbetsuppgifter.


Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en bred roll med stora möjligheter att påverka ett viktigt område samtidigt som du själv planerar din dag. Varje dag möts du av engagerade kollegor och ett trivsamt arbetsklimat.

 

Intresserad av tjänsten?
Skicka din ansökan senast 2022-01-03 till jobbansokan@willo.se.
Har du frågor är du välkommen att ringa VD Marcus Johansson 0470 – 701414 eller till HR-chef Peter Grahn 0470 – 701405.

Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna din ansökan tidigare.