English

Willo söker Key Account Manager MedTech

Willo AB är ett högteknologiskt expansivt företag med fokus på skärande bearbetning. Willo AB grundandes i Växjö år 1956 och har idag utvecklats till ett ledande företag inom produktion av små detaljer med kritisk funktion. Försäljningen sker framförallt inom de tre huvudsegmenten industri, energi och medicinteknik. Vi är idag drygt 100 anställda och har en omsättning på ca 160 MSEK.

Willo AB fortsätter befästa sin starka position på marknaden. Nu söker vi dig som drivs av att skapa stabila affärsrelationer med hjälp av långsiktigt tänk och högt förtroendekapital. Tillsammans med vårt marknadsteam kommer du att med betoning på nykundsbearbetning bli en nyckelperson för företagets fortsatta expansion och då framförallt inom MedTech segmentet.

Willo AB har tack vare högt fokus på teknisk innovation en väl förankrad konkurrensfördel som du kan dra nytta av i det avgörande affärsutvecklingsarbetet.

Tjänsten är tillsvidare och huvudkontoret finns i Växjö, men din geografiska placering och utgångspunkt kan anpassas.


Dina arbetsuppgifter

Som Key Account Manager MedTech på Willo är ditt huvudsakliga ansvar att skapa affärer utifrån kundens behov, och agera som deras samarbetspartner i utvecklingen av kundens affär. Försäljningsprocesserna drivs som projekt och du ansvarar för hela affärsprocessen från första dialog till slutförhandling och kontraktsskrivning.  I din vardag jobbar du ständigt med nya tekniska lösningar och metoder i nära samarbete med våra försäljningsingenjörer och vår produktion för att skapa ett så stort kundvärde som möjligt. Arbetsuppgifterna kommer konkret att innehålla uppsökande arbete för att finna nya potentiella kunder, offertarbete, hantera produktionstekniska frågor ur ett kundperspektiv, kalkylering och uppföljning.


Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av teknisk försäljning B2B inom MedTech området, med dokumenterat goda resultat. Du är intresserad av teknisk problemlösning och du har ett djupt tekniskt kunnande inom såväl teknik som bransch. Som person har du en stark inre motor och drivs av att bygga långsiktiga och lönsamma affärsrelationer. Du är kommunikativ, innovativ och starkt utvecklingsorienterad med förmåga att identifiera sammanhang ur ett övergripande perspektiv. Du är en sann lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål, och du har förmågan att skapa förtroende och bygga relationer i alla led.


För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har

  • Erfarenhet av försäljning B2B med dokumenterat goda försäljningsresultat
  • Avslutad gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning alt. högre teknisk utbildning
  • God kommunikativ förmåga
  • God engelska och svenska i tal och skrift
  • Branscherfarenhet inom MedTech

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Förmånlig fast ersättning
  • Tjänstebil
  • Gedigen produktteknisk introduktionsutbildning
  • Modernt CRM-system med bra kundunderlag


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup och för att ansöka går du in på www.onepartnergroup.se/vaxjo
För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Liwander på 0721-82 55 03.

Sista ansökningsdatum är den 5 maj men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande.