English

Willo söker Teknisk Key Account Manager

– som med innovativt tänkande och förtroendefullt sätt bidrar till att skapa långsiktiga samarbeten

Willo AB är ett högteknologiskt expansivt företag med fokus på skärande bearbetning. Willo AB grundandes i Växjö år 1956 och har idag utvecklats till ett ledande företag inom produktion av små detaljer med kritisk funktion. Vi är idag ca 125 anställda och har en omsättning på ca 220 MSEK. Läs gärna mer om oss på www.willo.se.


Hos oss på Willo är det viktigt att vara tekniskt kunnig och lyhörd för kundernas behov när vi jobbar med försäljning. Våra kunder värdesätter teknisk dialog och stöttning inom produktutveckling och speciellt då inom skärande bearbetning. Det gör oss till en viktig samarbetspartner i deras utveckling. Med hjälp av vår tekniska kompetens skapar vi förtroendefulla relationer i långsiktiga samarbeten.

Som teknisk KAM på Willo är det här dina arbetsuppgifter

Från Växjö förser vi ledande industrier med små högklassiga precisionsdetaljer. Kunderna finns inom våra segment MedTech, Industry, Energy och MoldTech. Detaljerna kan sitta i ett kärnkraftverk, i ett tandimplantat, i en bilmotor och många andra slutprodukter med höga krav på kvalitet.

Teamet runt dig har en spetskompetens inom skärande bearbetning och tillsammans med dem ser du till helheten av detaljen – från ritning till dess att detaljen är på plats i kundens produkt. Vi arbetar nära våra kunder och som partners öppnar vi upp för nya, smarta lösningar.

Som Teknisk Key Account Manager på Willo är ditt huvudsakliga ansvar att skapa affärer utifrån kundens behov, föreslå ytterligare detaljer som passar vår tillverkning och agera som kundens samarbetspartner i utvecklingen av deras affär.

Försäljningsprocesserna drivs som projekt och du ansvarar för hela affärsprocessen från första dialog till slutförhandling och kontraktsskrivning. I din vardag jobbar du ständigt med nya tekniska lösningar och metoder i nära samarbete med våra tekniker och vår produktion för att skapa ett så stort kundvärde som möjligt. Du kommer att hantera tekniska frågor ur ett kundperspektiv från idéstadium till implementering och uppföljning. Du kommer att jobba tight med våra projektledare och med vår Marknadschef som blir din närmaste chef.

Tjänsten innebär resor i viss mån och dessa är alltid planerade i god tid. Du kommer att representera Willo när vi deltar på mässor i Sverige och utomlands.

Din profil

Du gillar att utveckla affärsrelationer och teknisk problemlösning. Har du kunskap inom skärande bearbetning eller liknande branscher blir vi extra glada, men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du en stark inre motor, hög initiativförmåga och du trivs med att bygga långsiktiga och lönsamma affärsrelationer. Du är kommunikativ, innovativ och starkt utvecklingsorienterad. Du är en lagspelare som värdesätter att jobba tillsammans med dina kolleger i ditt dagliga arbete. Tack vare din trovärdighet och ditt kunnande skapar du förtroende och bygger relationer i alla led både internt och extern.

Det här tänker vi oss också att du har med dig i din verktygslåda

  • Erfarenhet av teknisk försäljning B2B
  • Någon form av avslutad teknisk utbildning
  • God engelska och svenska i tal och skrift
  • Med fördel branscherfarenhet inom skärande bearbetning
  • Körkort för personbil

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss på Willo får du en gedigen produktteknisk introduktionsutbildning när du börjar. Det tror vi är en bra grund för ditt fortsatta jobb. Vi är ett medelstort företag, så här lär du snabbt känna dina trevliga kollegor och tillsammans skapar vi en arbetsmiljö som vi trivs i.

Vi lovar att göra allt för att du skall utvecklas och trivas hos oss på Willo!

Placering

Det dagliga samarbetet mellan våra medarbetare är värdefullt för att projekten skall bli framgångsrika. Därför ser vi helst att våra medarbetare är på plats i Växjö när de inte är hos kund eller på tjänsteresa.

Ansökan

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Head Consulting Group Sweden AB och det är till dem du skickar din ansökan. Vi svarar gärna på frågor om tjänsten och du är varmt välkommen att kontakta Marknadschef Johan Backgård 0470-70 14 21. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ewa-Marie Åström, 0738 – 01 04 46.

Teknisk Key Account Manager (hr-manager.net)