English

Sammanfattning av mässåret 2022

Under hösten ställde Willo ut på några av de viktigaste mässorna för tillverknings- och hälso- och sjukvårdsindustrin – Elmia Subcontractor och Medica/Compamed. Mässorna gick över förväntan och vi ser redan fram emot 2023 års upplagor.

Mässan Elmia Subcontractor är en av de viktigaste arenorna för tillverkningsindustrin att få mötas och diskutera trender, utmaningar, kunskap, innovation och framtid. För Willos del gick 2022 års upplaga över förväntan och vi ser redan fram emot 2023.

Fyra teman genomsyrade det fullspäckade programmet, scenerna och inspirationsarenorna:

  • Smart industri
  • Hållbarhet
  • Kompetens
  • Samverkan

Antalet besökare uppgick till nästan 11 000 och sammanlagt var 820 bolag från 23 länder på plats som utställare. Willo var en av dem!

För oss är Elmia Subcontractor ett självklart forum att visa att vi är en ledande underleverantör till industrin – både i Sverige och globalt. Årets mässa innebar många bra möten i vår monter och besök från både de som redan är kunder hos oss och de som är nyfikna på hur vi skulle kunna växa tillsammans i framtiden.

Målmedvetet sikte på framtiden

I en tid när världen runt omkring oss är osäker och skakig står tillverkningsindustrin inför stora utmaningar. Utmaningar som vi behöver ta oss an tillsammans för att kunna fortsätta att vara konkurrenskraftiga på den globala marknaden. Och just det visade verkligen Elmia Subcontractor – att det finns en stark framtidstro och vilja att vända dagens utmaningar till morgondagens möjligheter.

För trots kris efter kris de senaste åren har svenska leverantörer lyckats hålla sina orderböcker fulla och underleverantörsbarometern bekräftar också stämningen på mässan – att det finns ett målmedvetet sikte inställt på framtiden. Det framgick tydligt att både utställare och besökare var på Elmia Subcontractor för att hitta lösningar genom att skapa nya kontakter, möjligheter och affärer.

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet genomsyrade 2022 års upplaga Elmia Subcontractor mer än någonsin. Ett genomgående tema var vikten av att agera här och nu – för att kunna påbörja resan mot en mer hållbar bransch.

På Willo startade vi själva upp vårt hållbarhetsarbete under 2022 och är godkända enligt de kriterier och målsättningar som Ecovadis sätter upp. Det är något vi vet att många kunder värdesätter högt.

Medica/Compamed samlar den globala hälso- och sjukvårdsindustrin

Samtidigt som Elmia Subcontractor pågick i Sverige var vi även på plats på mässan Medica/Compamed i tyska Düsseldorf. Mässan samlade drygt 81 000 besökare från olika delar av den globala hälso- och sjukvårdsindustrin. Totalt 5 000 utställare från 70 olika länder visade upp komponenter, produkter och processer i framkant – som i sin tur driver på utvecklingen av innovationer inom både öppenvården och den kliniska sjukvården.

  • Sedan fler år tillbaka ställer vi på Willo ut tillsammans med AMB och Tingverken. Samarbetet är framgångsrikt och det blir ett högt besökstryck när tre aktörer finns samlade på samma ställe.

Av besökarna på mässan var hela 75 procent internationella handelsbesökare. Av dessa kom de allra flesta från Europa, följt av Sydkorea, USA, Indien och olika nordafrikanska länder.

På Compamed samlas många av de medicinska kontraktstillverkarna och vi på Willo fick fina möjligheter att återknyta bekantskapen med såväl gamla kunder som nya och potentiella kunder. De som besöker mässan är oftast utvecklingsansvariga och inköpare och våra besökare i montern var främst från Europa och USA

Väl hemma har vi haft en hel del att följa upp inom områdena dental, ortopedi och endoskopi. Det har i sin tur resulterat i ett flertal förfrågningar som blir spännande att följa upp.

Tack – och på återseende 2023!

Vi vill passa på att säga tack till alla som kom och besökte oss på höstens mässor – och till arrangörerna av Elmia Subcontractor och Medica/Compamed, för väl genomförda och inspirerande mässor. Vi ser redan fram emot 2023 års upplagor!